fbpx
A mi pénzünk, a mi ügyünk! 2018-12-04T16:56:07+00:00

A mi pénzünk, a mi ügyünk!

Írd alá te is a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezést, amely szigorúbb szankciókat és fokozott ellenőrzéseket vezetne be az Európai Ügyészséghez nem csatlakozó EU-s tagállamokban.

Ide kattintva aláírhatod a kezdeményezést online!

Fontos, hogy minél több embernek személyesen is elmagyarázzuk, miért fontos ez a kezdeményezés! Éppen ezért kitelepüléseket is szervezünk, és nyomtatott íveken is gyűjtjük az aláírásokat, te pedig aktivistaként is csatlakozhatsz a kampányhoz!

A jobb oldalon található űrlap kitöltésével jelezheted, ha aktivistaként szeretnéd segíteni a munkánkat, és azt is, ha az internetes felület kitöltése helyett papír alapon szeretnéd támogatni a kezdeményezést. Szívesen elmegyünk hozzád az ívekkel!

Mi az európai polgári kezdeményezés tétje?

Az EU-s források lenyúlása nem egyszerű tolvajlás, hanem az ország ellopása, a nemzeti érdekek figyelmen kívül hagyása. Populista kormányok erre a pénzre építve korrupt rendszereket hoznak létre, melyek széthúzást, félelmet, kiszámíthatatlan jövőt hoznak.

Felelős politikai erőként támogatjuk a „Szüntessük meg az EU-s pénzek elcsalását” polgári kezdeményezést: ami 1 millió uniós állampolgár aláírásával rákényszeríti az EU-t, hogy korrupcióellenes rendeleteket hozzon. Ehhez egy év alatt össze kell gyűjtenünk 1 millió aláírást Unió szerte, legalább 7 tagországból.

Szigorúbb ellenőrzés mellett lényegesen több jutna helyi munkahelyteremtésre, közlekedésfejlesztésre, bölcsődei férőhelyekre, a fiatalok segítésére, és még számtalan fontos helyi ügyre, ha ezek a források a megfelelő helyre mennének és nem lopnák el azokat. Sajnos az a helyzet jelenleg Magyarországon, hogy az Orbán-kormány nem a kátyúkat tömi be az EU-s pénzekből, hanem a haverok zsebeit.