A mi pénzünk, a mi ügyünk! 2018-10-06T07:45:49+00:00

A mi pénzünk, a mi ügyünk!

Írd alá te is a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezést, amely szigorúbb szankciókat és fokozott ellenőrzéseket vezetne be az Európai Ügyészséghez nem csatlakozó EU-s tagállamokban. A jobb oldalon található űrlap kitöltésével jelezheted, ha aktivistaként segítenél az aláírásgyűjtésben, ha a kezdeményezés támogatójaként szeretnél értesülni az utcai aláírásgyűjtő akciókról, vagy szeretnéd, hogy elmenjünk hozzád az ívekkel.

Mi az európai polgári kezdeményezés tétje?

Ezen európai polgári kezdeményezés sikere esetén a szigorúbb ellenőrzésekkel és erős szankciókkal az Unió kordában tudja tartani a fejlesztési pénzek lenyúlását. Ehhez egy év alatt össze kell gyűjtenünk 1 millió aláírást Unió szerte, legalább 7 tagországból. A hétköznapokra lefordítva ez azt jelenti, hogy ha sikerül megakadályozni a források ellopását, akkor sokkal több pénz jut a helyi problémák megoldására!

Szigorúbb ellenőrzés mellett lényegesen több jutna helyi munkahelyteremtésre, közlekedésfejlesztésre, bölcsődei férőhelyekre, a fiatalok segítésére, és még számtalan fontos helyi ügyre, ha ezek a források a megfelelő helyre mennének és nem lopnák el azokat. Sajnos az a helyzet jelenleg Magyarországon, hogy az Orbán-kormány nem a kátyúkat tömi be az EU-s pénzekből, hanem a haverok zsebeit.

Csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez!

Az LMP pontosan tudja, hogy a magyar kormány azért nem támogatja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, mert akkor kiderülne, hogy a Fidesz szervezetten és rendszerszerűen lopja el az uniós fejlesztési pénzeket. Az is erős félelme a kormánypártoknak, hogyha egy pártatlan ügyészség vizsgálná ki a gyanús ügyeket, akkor nem csak jó pár fideszes politikus kerülne rács mögé, de az őket elvtelenül védő Polt Péter, legfőbb ügyész is.