Az LMP az Országgyűlésben is fellép az önkormányzatok védelmében

Határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé az LMP az önkormányzati megszorítások ellen, annak érdekében, hogy a helyhatóságok megkapják a közszolgálatátások fenntartásához szükséges forrásokat.

Keresztes László Lóránt hétfői online sajtótájékoztatóján azt is elmondta: közvetlenül keresnek meg valamennyi kormánypárti képviselőt, hogy felhívják a figyelmüket arra, lakókörnyezetükben milyen problémákat okoz a település forráshiánya.

Számos önkormányzat a működőképesség határán van az elvonások miatt, múlt héten pedig az is kiderült, hogy a kormánynak esze ágában sincs tárgyalni velük.

A közvilágításra, az ivóvízellátásra vagy a tömegközlekedésre is kevesebb pénz juthat, ami egy járványhelyzetben tovább növelheti a problémákat. Ezen rendszerek ugyanakkor már most komoly problémákkal küzdenek, például a járműpark öregedésével, a szakemberhiánnyal vagy a vízcsövek meghibásodásával.

Az LMP ezért már most elkezdi a szakmai szervezetek bevonásával annak a cselekvési és finanszírozási tervnek a kidolgozását, amelynek segítségével bő egy év múlva, a választások után megkezdhetik ezen rendszerproblémák felszámolását.

2021-02-22T11:58:50+00:00 2021. 02. 22.|Aktualitások|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds