Az LMP üdvözli az Alkotmánybíróság döntését!

Szomorú, hogy a klíma- és ökológiai válság korában erdeinket a saját kormányunktól kell megvédeni a jövő nemzedékek számára. Az LMP köszönetét fejezi ki az Alkotmánybíróságnak, hogy ezt megtette.

Az LMP Magyarország zöld pártjaként 2017-ben követelte a kormánytól, hogy vonja vissza az erdőtörvény módosítását kezdeményező javaslatát, mert az komoly visszalépést jelentett a természetvédelemben.  A zöld párt arra is felhívta akkor a figyelmet, hogy a módosító javaslat elfogadása esetén védett életközösségek kerülhetnek veszélyeztetett helyzetbe, és e mellett elindulhat az állami erdővagyon csökkenése, mert a javaslat megnyitja a privatizáció lehetőségét. A kormány természetesen a szokott módon semmibe vette a jövő nemzedékek érdekeit, a rövid távú haszonszerzést és az erdőgazdálkodók érdekeit helyezte a természeti értékeink védelme elé.

Az LMP üdvözli az Alkotmánybíróság hétfői határozatát, amely kimondja a zöld párt által korábban megfogalmazott aggályokat, és megsemmisíti az alaptörvény-ellenes rendelkezéseket.

Schmuck Erzsébet

az LMP társelnöke

2020-06-16T07:45:46+00:00 2020. 06. 16.|Aktualitások, Környezetvédelem, Sajtó|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds