fbpx

Az LMP zöld népszavazást kezdeményez

Az LMP a mostani kongresszuson végképp lezárta az elmúlt időszakot. Van két társelnökünk, van világos irányunk és van világos stratégiánk.

Az LMP Magyarország zöld pártja. Azoknak a képviseletet szeretnénk felvállalni, akik szerint ma nincs fontosabb feladat, mint megóvni a jövőnket. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják, hogy nincs több időnk, akik szerint a szép szavak és meggyőző tervek időszaka lejárt, és azonnal cselekedni kell. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják és értik milyen felelőség nyomja a mi vállunkat: akik tudják, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, akinek még a saját kezében van a sorsa. Akik tudják, hogy a mi döntéseink nem csak a saját jövőnket határozzák meg, hanem gyerekeink és unokáink jövőjét is. Azokat szeretnénk képviselni, akik értik, hogy az égő Amazonas ugyanakkor probléma lesz hamarosan, mint a füstölgő Mátrai erőmű függetlenül attól, hogy melyik hány kilométerre van egymástól. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják, hogy nincs az a nagyvállalati érdek, nincs az a profit, ami fontosabb lehet annál, minthogy megmaradunk-e.

Nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy mi is csak beszélünk és nem cselekszünk. Ezért az LMP zöld népszavazást kezdeményez. Nincs időnk megvárni, hogy a Fidesz kormány ledolgozza a tízéves hátrányát a témákban. Nincs időnk megvárni, hogy Orbán Viktor eldöntse, hogy most akkor van-e klímaváltozása vagy nincs. Nem várhatunk tovább az Európai Unióra, nem ülhetünk ölbe tett kézzel, amíg nem kapunk pénzt a szükséges fejlesztésekre. Nem várhatunk még a következő országgyűlési választásra is, mert minden egyes elpazarolt nap súlyos hiba.

A magyar emberek többsége pontosan tudja milyen kihívásokkal állunk szembe. A magyar emberek sokkal jobban értik a probléma súlyát és jelentőségét, mint a magyar kormány. Ezért lehetőséget kell adni, hogy a magyar emberek jelöljék ki az irányt, szabják meg a prioritásokat, és ne Orbán Viktor. Erről szól a népszavazás: ki tudjuk mondani világosan, hogy nekünk a saját és gyerekeink jövője fontosabb, mint néhány autógyár lobbiérdeke. Ki tudjuk mondani, hogy tiszta levegőt és tiszta vizet szeretnénk. Ki tudjuk mondani, hogy megújuló energia a jövő és nem egy üldözendő ellenség.

Ez a népszavazás a jövőnkről szól: illetve arról, hogy mi döntsünk a jövőnkről, ne a fejünk fölött. Tudjuk, hogy a Fidesz minden erővel meg akarja majd akadályozni, hogy ez a népszavazás megtörténjen. Az LMP ezért az elkövetkező napokban több kérdést is be fog nyújtani, melyek mindegyike a zöld jövő szempontjából egy-egy kulcsterületre vonatkozik. Minden általunk benyújtott kérdésnek nagyon fontos praktikus jelentősége is van, de ezek összességében alkalmasak arra, hogy világos irányt jelöljünk ki Magyarországnak az elkövetkező évtizedekre.

2019-11-23T17:52:35+00:00 2019. 11. 23.|Aktualitások|