Tragikus, hogy a kormány nem foglalkozik a szociális szektorral

Ungár Péter

Ungár Péter

Tragikus, hogy a kormány továbbra sem foglalkozik a szociális szektorban dolgozókkal – mondta mai sajtótájékoztatóján Ungár Péter.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben nagy szükség van a szociális dolgozók munkájára, mert ők óvják a legveszélyeztetettebb korosztályt.

A szociális dolgozók nem kaptak egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést, mint az egészségügyiek, és a tömegközlekedést sem használhatják ingyen.

Sok dolgozónak anyagilag jelentős terhet jelent, ha éppen fertőzöttség miatt nem tud munkába járni, ezért számukra a táppénzt száz százalékra kell emelni.

Az LMP minden eszközt megragad, hogy a kormány végre meghallja a szociális dolgozók hangját.

Az elmúlt 10 évben talán most lenne a legfontosabb, hogy végre elismerje a kormány a szociális területen dolgozókat. Eszköz van hozzá: ki kell fizetni az 500 ezer forintos rendkívüli bérkiegészítést, amit kétségtelenül megérdemelnek. Már csak a politikai szándék hiányzik hozzá a kormány részéről.

Mutassuk meg nekik, hogy milyen sokan gondoljuk úgy, hogy ez jár nekik! Ezért írja alá Ön is petíciónkat, amit itt talál: https://beremelest.hu

2020-11-19T16:03:17+00:00 2020. 11. 19.|Aktualitások|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds