fbpx

Szigorítani kell az állatvédelmi törvényt

Szigorítani kell az állatvédelmi törvényt

Szigorúbb fellépést sürget az LMP az állatok védelméért, egyes minősített esetekben akár ötéves büntetés kiszabását is szorgalmazzák az állatkínzókra.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes pénteken, az állatok világnapján tartott sajtótájékoztatón elmondta: pártja javaslatcsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, hogy hatékonyan fel lehessen lépni az elmúlt időszakban napvilágra került állatkínzásokhoz hasonló esetekkel szemben.

Az állatok egészségére veszélyes magatartást akár hároméves büntetéssel sújtanánk, az állatkínzókat eltiltanánk az állattartástól, és állatkínzásnak minősítenénk azt is, ha valaki tömeges méhpusztulást idéz elő.

Az LMP szigorítaná az állatok örökbeadásának szabályait és állatvédelmi termékdíjat vetne ki a kutyákra vagy macskákra is ártalmas pirotechnikai eszközökre, hogy a befolyt pénzből az állatvédő szervezeteket támogassák.

Javaslatunk kiköti azt is, hogy gyepmesteri teendőket csupán az állatvédelem iránt elkötelezett civil szervezetek láthassanak el, profitorientált cégek nem.

Hatékonyabbá tennénk a jogérvényesítést is, hiszen a legtöbb állatkínzási eset nem derül ki. Az LMP növelné a területen dolgozó civil szervezetek támogatását is.

2019-10-05T13:20:15+00:00 2019. 10. 05.|Állatvédelem|