fbpx

Angyal Károly Tibor: “Olyan országot teremtünk, ahol újra azok fogják meghozni a döntéseket, akiket az érint.”

Angyal Károly Tibor, az LMP jelöltje

“Olyan országot teremtünk, ahol újra azok fogják meghozni a döntéseket, akiket az érint.”

Tudni lehet rólad, hogy régóta töltesz be országos szervezői szerepeket a pártban. Hogyan látod a baranyai LMP erejét, támogatottságát országos szinten?

Valóban 2013-tól több évig voltam az LMP országos pártigazgatója és a Baranya megyei területi szervezetben is mindig vezető szerepet töltöttem be, így pontosan rálátok a párt állapotára országosan és helyben is. Azt tapasztalom,hogy az LMP támogatottsága jelentősen nőtt az elmúlt hónapokban: már a legkisebb falvakban is ismerik és sokan támogatják is a pártot és van egy országosan is ismert és népszerű miniszterelnök-jelöltünk Szél Bernadett személyében. Összességében elégedett és bizakodó vagyok: jó most Baranyai LMP-snek lenni.

2014 óta vagy tagja a Baranya megyei Közgyűlésnek. Hogyan értékeled ezt a négy évet, mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

Nehéz értékelni, mert a Fidesz teljesen kiürítette az önkormányzatiságot és a megyei közgyűlés legtöbb jogát és feladatát elvonta. Ma Magyarországon a legtöbb esetben nem az érintettek és az itt élők hozzák a döntéseket, hanem távoli minisztériumokban pártkatonák, ki tudja milyen szempontok és érdekek alapján.

Én nem hiszek abban az ellenzéki felfogásban, hogy mindent leszavazunk, amit a Fidesz beterjeszt. A valóban fontos és hasznos fejlesztéseket minden esetben támogattam, mert a probléma nem azon elképzelésekkel volt, ami elkészült, hanem azokkal, melyek nyolc év kormányzás után sem valósultak meg.

A legnagyobb sikeremnek mégis azt tartom, hogy az LMP-s kezdeményezére a megyei közgyűlés kimondta, hogy nem támogat a Dráván semmilyen vízlépcső építését akár a magyar, akár a horvát szakaszon. Meggyőződésem szerint a Dráva fontos szerepet játszhat a térség megerősödésében, így kulcskérdés, hogy megóvjuk a jelenlegi formájában. Amúgy is fontos feladatnak tartom a nemzeti vagyonunk részét képező természeti értékek védelmét, a természeti környezet megőrzését, fenntartható hasznosítását.

Mit gondolsz, mi az a három dolog, amin azonnal változtatni kell Magyarországon és a választókerületedben? Miért ezt a három dolgot választottad?

A legfontosabb, hogy megállítsuk az elvándorlást: ma úgy menekülnek el a fiatalok, mintha üldöznék őket, ez pedig évtizedekre megpecsételheti a térség és az ország sorsát is.

Ehhez munkahelyekre van szükség: az elmúlt nyolc évben a Fidesz ezen a téren végezte a legrosszabb munkát. Nem a külföldi nagyvállalatoknak kell milliárdos adókedvezményeket adni, hanem magyar kisvállalkozásoknak, mert azok tudnak helyben munkahelyeket teremteni.

“Földrablás” helyett támogatni kell a kisgazdaságokat, helyi kisiparosokat, családi gazdaságokat. Sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a Dél-Baranyai turizmus fellendítésére az itt található egyedi természeti adottságok és történelmi emlékhelyek, kulturális attrakciók szinergiáiból adódó lehetőségek kiaknázásakor.

Javítani kell a térség infrastruktúráját, mert ma azért költöznek el sokan, mert nehézkesen tudnak csak iskolába illetve munkába járni a falvakból, kisebb városokból.

Amikor megválasztanak képviselőnek, mi lesz az első három téma, amiben cselekedni akarsz?

Az első, hogy megkezdjük az elszámoltatást, függetlenné tesszük az ügyészséget és a visszaszerezzük az ellopott ezermilliárdokat.

Visszaállítjuk az önkormányzatiságot Magyarországon, mert a Fidesz által végrehajtott örült központosítás csak károkat okozott. Olyan országot teremtünk, ahol újra azok fogják meghozni a döntéseket, akiket az érint.

Harmadszor pedig: azonnal meg kell kezdeni a béremelést, mert ez a kivándorlás megfékezésének ez lehet a kulcsa.

2018-03-17T12:38:01+00:00 2018. 03. 17.|Baranya|