fbpx

Legyen Pécs egy igazi „bezzegváros”!

Legyen Pécs egy igazi „bezzegváros”!

Pécs mára a leszakadás, és a fideszes rombolás szimbóluma lett. Adósságról, csődhelyzetről, elvándorlásról, a közbiztonság romlásáról és ki nem használt lehetőségekről szólnak a hírek. A kormányzat lélegeztetőgépre kapcsolta Pécset, a város kormánypárti vezetőit már senki nem veszi komolyan. A pusztító szocialista városvezetés, és kormányzati időszak után a Fidesz becsülete is kitelt, képtelenek voltak eredményeket elérni. Pécset és térségét elárulták a régi politikai erők, korszakváltás kell! Nincs mire tovább várni! Azonnal cselekedni kell: városunkat a meglévő lehetőségekre alapozva fejlődő pályára kell állítani!

Az LMP garantálja, hogy Pécs tiszta, korrupciómentes, befektetőbarát város lesz. Véget vetünk a régi pártok egymással kiegyező helyi kiskirályai által között háttéralkuknak. Olyan várost teremtünk, ahol támogató és kiszámítható környezetet kapnak majd a helyi vállalkozások, és a potenciális befektetők, és ahol a döntések helyben születnek. A meglévő, de eddig ki nem használt lehetőségekre alapozva Pécs gazdaságát új alapokra lehet helyezni.

Legyünk az összefogás városa, ahol az egyetem, a nemzetközi, hazai és helyi cégek, és a gazdasági valamennyi szereplője szorosan együtt dolgoznak a közös céljainkért.

Legyen Pécs az ország legnagyobb vidéki egyetemi központja. Az egyetem szerepe kiemelkedően fontos: önmagában óriási lehetőséget jelent a jelenleg rendkívül alacsony hallgatói létszám növelése, amely az LMP esetében a választási programból fakad. Kövessük testvérvárosunk, Kolozsvár példáját. A hallgatóknak nyújtott szolgáltatásokkal a város gazdasága hatalmasat profitálhat. Az egyetemi tudásbázisra, és  a nemzetközi kapcsolatokra alapozva kell megvalósítani a befektetés-ösztönzést.

A kiszervezett szolgáltatások gazdaságában óriási munkaerő-piaci potenciál lenne. Tanuljunk partnervárosunk, Krakkó példájából legyen Pécs az ország legnagyobb vidéki erőforrás központja, emelkedő bérekkel és jó életszínvonallal.

A pogányi repülőteret fejleszteni kell, hogy a megye visszakerüljön Európa térképére. Nem kell messze mennünk, hogy működő példákat lássunk regionális repülőterekre, és abból tanuljunk: partnervárosunk, Tuzla, és testvérvárosunk, Eszék is képes volt erre. Mi is megcsináljuk! Fejleszteni fogjuk a térség úthálózatát, összehangolt közlekedésfejlesztéssel könnyíteni fogjuk a kistelepülések megközelíthetőségét.

A politikai ciklusokon át megjelenő pécsi buszbotrányok helyett mi buszgyártást hozunk Pécsre. A városból valódi regionális közlekedési centrumot fejlesztünk, amelyhez buszgyártó kapacitást hozunk létre, jó pécsi munkahelyeket teremtve.

Tegyük fel Pécset Európa turisztikai térképére. Erős marketing-stratégiát készítünk a városunk, és térsége számára. Megmutatjuk Pécs és térsége szépségeit, komplex térségi turisztikai kínálatot adunk, történelmi emlékekkel, borkóstolókkal, izgalmas pécsi éjszakákkal.

Legyen Pécs az egészség városa: Építsünk parkokat, köztéri sportpályákat, valódi bicikli utakat és végre egy fürdőt, amely piaci alapon is hatékonyan tud működni. Az LMP továbbá meg fogja akadályozni, hogy Pécs szomszédságában atomtemető létesüljön, és a város alatt magáncégek uránt bányásszanak!

Legyen Pécs ismét pezsgő, fiatalos város, a régiónk új erőre kapó központja. Megerősítjük a gazdasági kapcsolatokat Pécs, és vonzáskörzete között.  A megye határmenti jellegét sokkal jobban ki lehet használni. Kulturális, oktatási és kereskedelmi kapcsolatokat építünk a tágabb régió szereplőivel, nyitunk Horvátország felé.

Április 8-án szavazzon a pusztító narancs-vörös időszak leváltására, szavazzon a korszakváltásra, az LMP – Új Kezdet Szövetségének jelöltjeire, Keresztes László Lórántra (Baranya 1. OEVK, Pécs) és Hohn Krisztinára (2. OEVK, Pécs-Komló-Kozármisleny). Szavazzon az LMP pécsi miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett által vezetett LMP országos listájára.

Dr. Keresztes László Lóránt (Baranya 1. választókerület jelöltje)

Pécs legaktívabb ellenzéki önkormányzati képviselője. 42 éves közgazdász, gazdasági földrajzból doktorált. A helyi politikában szerzett tapasztalatai és tudása, valamint szakmai felkészültsége alkalmassá teszik arra, hogy Pécs országgyűlési képviselőjeként a város és térsége valódi fejlődéséért dolgozzon. Az EU Régiók Bizottságában szerzett többéves tapasztalatait, és e munka során kialakított európai kapcsolatrendszerét a pécsi gazdaság fejlesztésének szolgálatába tudja állítani.

Hohn Krisztina (Baranya 2. választókerület jelöltje)

Az Új Kezdet párt alelnöke, a pécsi agglomerációba tartozó Mánfa többször újraválasztott, sikeres polgármestere. Elismert, sikeres és határozott településvezető, aki rendkívül sokat tudna tenni Pécs, Komló, Kozármisleny és térsége közös fejlesztéséért, a gazdasági válság megszüntetéséért. Pontosan látja azt, hogy Pécs és Baranya sorsa összefonódik, ezért a térség gazdaságára hatást gyakorolni képest szereplők erős együttműködésére van szükség.

 

2018-03-26T10:19:59+00:00 2018. 03. 03.|Baranya|