fbpx

Azonnali béremelést a szociális szektorban!

Azonnali béremelést a szociális szektorban!

Az LMP szerint a kormány mostohagyerekként kezeli a szociális szektort, holott béremelésre és a munkakörülmények javítására lenne szükség az ágazatban.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szociális szféra húzóágazat lehetne Magyarországon, hiszen nem érinti a robotizáció, ugyanakkor az elöregedő társadalom miatt egyre fontosabb lenne, hogy jól működjön.

Szerinte azonban ez a szektor a legmostohább gyereke a kormányzatnak, mivel az egészségügyhöz és az oktatáshoz képest itt vannak a legalacsonyabb fizetések. Az LMP a három ágazat közötti – legalább a végzettség szerinti – bérezés egységesítését sürgeti.

Emellett mindent meg kell tenni az egyre növekvő szakemberhiány megállítása érdekében, ezért a pótlékokon túl a szociális dolgozók alapbérét is emelni kell, továbbá javítani kell a munkakörülményeiken, valamint lakhatási és utazási támogatást is biztosítani kell számukra.

A kormány jelenleg megkülönböztetést alkalmaz az idősek, illetve a fogyatékkal élők között aszerint, hogy egyházi vagy állami intézményben ápolják őket, hiszen az egyházi intézmények személyenként 1,8 szoros normatívát kapnak az államiakhoz képest.

2019-03-26T15:34:53+00:00 2019. 03. 26.|Bérek|