Már a kormánypárti országgyűlési képviselő szerint is meg kell kapniuk a szociális dolgozóknak a bérkiegészítést

Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke minap egy televíziós műsorban úgy fogalmazott, hogy az egészségügy után a szociális szektorban is meg kell kapnia mindenkinek az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítést. Ott tartunk tehát, hogy már a fideszes képviselők szerint is súlyos igazságtalanság, hogy a szociális szektor erőfeszítéseit semmilyen formában nem ismerték el az elmúlt hónapokban.  

Egyre kevésbé érthető, hogy a kormány miért nem hajlandó megadni a szociális dolgozóknak a bérkiegészítést: azt nyilván vitatni sem lehet, hogy rászolgáltak a plusz pénzre az elmúlt hónapokban, kutatások alapján az emberek többsége is támogatja az intézkedést, és Bánki Erik nyilatkozata alapján a kormánypárti képviselők is jogosnak érzik. Lassan ideje lenne feldolgozniuk, hogy ez a lépés elkerülhetetlen, és időhúzás, félrebeszélés és sértegetés helyett végre ismerjék el azok munkáját is, akik saját egészségüket kockáztatva működtetik a vírushelyzet idején is a szociális ellátórendszert.

Arra kérjük Bánki Eriket, hogy ha már ilyen bátran elismerte, hogy a kormány alaptalanul különbözteti meg hátrányosan a szociális dolgozókat, akkor bizottsági elnökként vesse latba a befolyását, és küzdjön azért, hogy még idén megkapják a bérkiegészítést.

 

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

2020-11-19T10:23:09+00:00 2020. 11. 19.|Bérek, Koronavírus|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds