fbpx

Az LMP megkérdezte, a budapestiek döntöttek: lakhatásra kell többet fordítania a fővárosnak

Az LMP megkérdezte, a budapestiek döntöttek: lakhatásra kell többet fordítania a fővárosnak

A budapestiek a lakhatásra, sétálóutcák létesítésére, zöldítésre és a pesti alsó rakpart autómentesítésére szánnának több forrást a főváros költségvetéséből – számolt be az LMP online szavazásának eredményeiről a párt fővárosi képviselője pénteken sajtótájékoztatón.

Az LMP a fővárosiakra bízná, hogy a városvezetés mely ügyekre fordítsa költségvetési forrásainak egy részét, úgynevezett részvételi költségvetéssel.

Február 20-án tárgyalja a főváros idei költségvetését a Fővárosi Közgyűlés; a büdzsé 266 milliárd bevétel mellett 380 milliárd forintos kiadással számol. A 114 milliárd hiányt egy 25 milliárdos tavalyi maradványból pótolják, a nagyobbik részt hitelekből fedezi a városvezetés.

Az LMP módosító javaslatok formájában 15 milliárd forint átcsoportosítására fog javaslatot tenni, amiből 10 milliárd forintot bérlakásépítésre szánnának. A további ötmilliárdot pedig a pesti alsó rakpart autómentesítésére, a levegőszennyezettség elleni akcióterv elkészítésére és a belvárosi sétálóutca kiépítésére.

Gál József szerint az alsó rakpart autómentesítése nem fog gondot okozni a fővárosiak közlekedésében, hiszen további közlekedésfejlesztéssel megoldható ezen szakasz kiesése, és ma a rakpartokon szinte csak átmenő forgalom zajlik. A pesti alsó rakpartot azonnal le lehetne zárni, és közelebb hozni az emberekhez a Dunát, a rakparton így megszűnő parkolóhelyeket a metróvégállomásoknál létesülő P+R helyekkel váltaná ki az LMP.

2019-02-15T12:45:52+00:00 2019. 02. 15.|Budapest|