fbpx

Az LMP tudja, hogyan kell nyereségessé tenni a budapesti parkolási rendszert

Az LMP tudja, hogyan kell nyereségessé tenni a budapesti parkolási rendszert

Az LMP centralizációval tenné átláthatóbbá és nyereségesebbé a budapesti parkolási rendszert: a párt a fővárosi önkormányzatra bízná a feladatot a kerületek helyett. Az önkormányzati törvényt módosító javaslatukat Demeter Márta társelnök és Csárdi Antal képviselő ismertette csütörtökön sajtótájékoztatón.

“Budapest egyetlen város és nem huszonhárom kerületi kiskirályság” – jelentette ki Csárdi Antal, aki szerint a parkolási maffia egyidős a budapesti parkolási rendszerrel, tevékenysége által pedig évente több milliárd forint tűnik el a főváros és a kerületek költségvetéséből.

A parkolási visszásságok lényege, hogy túlárazva alakítják ki a parkolóhelyeket és a fizetőautomatákat, az üzemeltetést az önkormányzati törvényt megkerülve alvállalkozóknak szervezik ki, amelyek aztán feketén is szedik a díjakat.

A politikus a jelenlegi helyzet további abszurditásaként számolt be arról, hogy például a Bajcsy-Zsilinszky út két oldala különböző parkolási övezetek része, ami a külföldiek vagy a vidékiek számára értelmezhetetlen.

Demeter Márta a javaslat újabb elemét ismertetve azt mondta: egészségügyi intézmények 500 méteres körzetében mentességet adnának a parkolási, valamint a pótdíj fizetése alól azoknak, akik igazolják, hogy sürgősségi ellátásra, vagy halaszthatatlan kezelésre érkeztek.

Méltánytalannak ítélte, hogy több tízezer forintra büntetnek kritikus élethelyzetben lévő embereket a parkolási nehézségek miatt.

2019-05-09T13:01:04+00:00 2019. 05. 09.|Budapest|