fbpx

Az LMP után a Jobbik is Puzsér Róbertet támogatja a főpolgármester-választáson

Az LMP után a Jobbik is Puzsér Róbertet támogatja a főpolgármester-választáson

A Jobbik is az LMP által támogatott Puzsér Róbert mellé áll az őszi főpolgármester-választáson; erről írt alá megállapodást a független induló a két párt országos vezetőivel és fővárosi elnökeivel csütörtökön.

Demeter Márta, az LMP társelnöke azt hangsúlyozta: Puzsér Róbert Sétáló Budapest című programja tökéletesen illeszkedik elképzeléseikhez. Hozzátette, Budapest lényegében élhetetlen metropolisszá vált, a városvezetésnek pedig nincs koncepciója arra, hogyan változtasson ezen.

Olyan megújuló Budapestre van szükség, ahol a fővárosi emberek végre nem az idejükkel és nem az egészségükkel fizetnek a város használatáért – jelentette ki, megjegyezve, Puzsér támogatásával az LMP megtette az első lépést Tarlós István főpolgármester leváltásához.

Keresztes László Lóránt, a párt másik társelnöke azt emelte ki, hogy Puzsér Róbert programjában olyan, általuk is vallott elvek szerepelnek, mint az átláthatóság, a korrupcióellenesség, az állampolgári részvétel biztosítása és a felelős vagyongazdálkodás.

Moldován László, az LMP budapesti elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az általuk támogatott független induló programjából egyértelműen kiolvasható: “a jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz”.

“Most emelkedtünk a kurzusok fölé” – jelentette ki Puzsér Róbert, hozzátéve, a centrumnak, amely most megszületett, nem ideológiája, hanem ügye van, mégpedig az életminőség ügye. Hangsúlyozta, mind a konzervatív, mind a liberális, mind a szocialista értékek felé nyitott, azok bármelyikének szélsőségei felé azonban nem, a mérsékeltség követelménye viszont szigorúan a tartalomra, nem a formára vonatkozik.

Fontosnak nevezte, hogy a most aláírt együttműködésről szóló tárgyalások során elvekről volt szó, nem személyekről és pozíciókról, miközben “a régi baloldalnak nincs programja, nincs egyetlen ügye sem, viszont lassan minden személyi kérdés eldől és minden pozíció betelik”. Új ellenzéket és új politikai minőséget kell megteremteni – jelentette ki Puzsér Róbert.

 

2019-03-14T15:07:41+00:00 2019. 03. 14.|Budapest|