fbpx

Az új politikai centrum létrehozása Puzsér Róbert és az LMP megállapodásának alapja

Az új politikai centrum létrehozása Puzsér Róbert és az LMP megállapodásának alapja

A 70-es évek városvezetése autópályának nézte a fővárost, az emberek fölé helyezte a gépek érdekeit. Puzsér Róbert, független polgármester-jelölt és az LMP ezzel szemben zöld, sétáló várost ajánl a budapestieknek. Az együttműködés megkezdéséről és a további célokról a jelölt és Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszélt hétfőn sajtótájékoztatón.

Új politikai centrum képzését tűzte célul Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, és az LMP is e cél elérése miatt támogatja az indulót. Puzsér Róbert azt mondta: az LMP támogatásával a centrumképzés feltételeinek csupán a fele teljesült, az együttműködés kiszélesítéséhez ugyanis a “potenciális centrumpártok”, vagyis az LMP, a Jobbik és a Momentum közül legalább kettő támogatása kell. Konszenzus kialakítására törekszik a pártok között, de ha nem sikerül, mert kiderül, hogy azok csupán a saját sértettségük vagy “kisstílű haszonszerző szemléletük rabjai”, akkor a szavazóikból fog centrumot képezni.

Sétáló Budapest programját egy olyan vállalásnak nevezte, “amelyet meg lehet jegyezni, azonosítani lehet vele és számon lehet kérni”. Kijelentette: megvalósítását garantálja, és ha mégsem sikerül, másnap lemond, míg egyéb vállalásai esetében csak törekszik azok véghezvitelére. Zöld, összefüggően besétálható, bekerékpározható autómentes zónát kíván létrehozni Budapest belvárosában – fejtette ki.

Úgy összegzett: azokat szeretnék képviselni, akik egyaránt mondanak nemet a Fideszre és a KDNP-re, valamint az MSZP-re és a DK-ra. A centrum szellemiségéről Puzsér Róbert azt mondta: a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a centrum pártjai, legyenek akár jobb- akár baloldaliak, mindig közelebb állnak egymáshoz, mint önmaguk szélsőségeihez.

2018-12-10T16:23:54+00:00 2018. 12. 10.|Budapest|