fbpx

Be kell vezetni a dugódíjat a fővárosban

Be kell vezetni a dugódíjat a fővárosban

Magyarországon évente 8-10 ezer ember idő előtti haláláért felelős a légszennyezettség, a szálló por.

Gál József, a párt fővárosi képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: az LMP idei választási kampányának egyik fő témája lesz a dugódíj bevezetése. Azt követelik, hogy a budapesti belváros legyen lezárva, legyen sétálható, az autókat tiltsák ki a szűken vett belvárosból, a tágabban értelmezett belvárosba pedig csak dugódíj megfizetése után lehessen behajtani.

Az LMP arra szólítja fel Tarlós István főpolgármestert, hogy a dugódíj bevezetésének előkészítésével minél gyorsabban szavatolja a budapestiek egészségét.

Turcsán Szabolcs, az LMP országos elnökségének tagja szerint a kormány súlyos légszennyezettségi vészhelyzetben halogató magatartást tanúsít. Magyarországon évente 8-10 ezer ember idő előtti haláláért felelős a légszennyezettség, a szálló por.

A levegő minőségének javítása érdekében az LMP azt javasolja, korszerűsítsék a fűtési rendszereket, és erre álljon rendelkezésre egy könnyen elérhető pályázati program, az energiaszegénységet pedig számolják fel. Emellett szerinte szükség lenne arra, hogy a tömegközlekedésben azonnal kezdjék el lecserélni a dízelüzemű járműveket, valamint arra, hogy bevezessék a dugódíjat a fővárosban. Nagyszabású faültetési programot is javasol az ellenzéki párt.

2019-02-22T13:50:18+00:00 2019. 02. 22.|Budapest|