fbpx

Családonként 1 millió forint lakásfelújításra, takarékosságra

Családonként 1 millió forint támogatást adunk hőszigetelésre, nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, korszerű lakásokra.

Paks2 helyett az elmúlt 100 év leginnovatívabb fejlesztésével százezer új munkahelyet teremtünk a megújuló energiaiparban. Elavult helyett megújuló energiaforrásokat, szmog helyett végre friss levegőt hozunk!

Visszaadjuk a lakosságnak az épületek energetikai korszerűsítésére fordítható uniós támogatást. Teret adunk az energetikai finanszírozásra szakosodott cégeknek, melyek segíthetik a pénzügyileg megtérülő lakossági projekteket, egyszerűbbé és kockázatmentessé téve a korszerűsítést.

A „Takarékos otthon” program keretében haladéktalanul hozzálátunk a lakóépületek energiahatékonyságának nagymértékű javításához, célul tűzve ki az átlagosan 85%-os energiafogyasztás-csökkentést.

A hazai lakásállomány 70%-a egyáltalán nem felel meg a korszerű műszaki és hőtechnikai követelményeknek. Az épületekben a legtöbb energia a fűtésre-hűtésre megy el, itt kell tehát beavatkozni. A gyökeres hatékonyság-javítás technikailag elérhető, és az ilyen teljeskörű felújítás a leggazdaságosabb. Ha már csináljuk, mért ne csináljuk jól? A fűtési költségeket így a töredékére csökkenthetjük, az eredmény a közel passzívház minőségű lakóépület. A program akár 80 000 tartós munkahelyet teremthet a versenyszférában.

A lakossági fűtés gyakran rendkívül környezetszennyező és pazarló, ami nagyrészt az ismerethiány következménye. Ezért komoly felvilágosító tevékenységet folytatunk a tisztább fűtési módok elterjedése érdekében, és azt egyéb módokon is ösztönözzük.

A rezsiharc álságos demagógiája után pedig bebizonyítjuk, hogy az energiahatékonyság és a megújuló energiák alkalmazásával a rezsi fordulhat pozitívba is. A világpiaci gázárcsökkenés hasznát ezentúl nem nyelheti le az állam, az így keletkező hasznot egy szociálisan igazságosabb tarifarendszer kialakítására, illetve energiahatékonysági beruházások támogatására fogjuk fordítani. A rezsicsökkentés által félrevezetett emberek ma örülnek a havi néhány ezer forintos megtakarításnak, de megmutatjuk, hogy korszerűsítéssel ennek sokszorosát tudják minden hónapban megtakarítani.

Az európai trendek a rugalmas, hálózatos rendszerek felé mutatnak, ahol háztartások és helyi közösségek az áramtermelés meghatározó szereplőivé válnak. Ezt a folyamatot hazánkban is támogatni fogjuk. A Paks2-re szánt beruházási összeg elegendő volna minden hazai háztartás felszerelésére napelemekkel – ingyen! A lakossági napenergiaprogram szintén több tízezer tartós munkahelyet képes teremteni, ráadásul az ország minden részében.

2018-03-30T18:06:30+00:00 2018. 03. 30.|Család|