fbpx

A legkiszolgáltatottabbak továbbra is a láthatatlanok a kormány számára

A legkiszolgáltatottabbak továbbra is a láthatatlanok a kormány számára

A legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő társadalmi csoportok továbbra is láthatatlanok a Fidesz-KDNP-kormány jövő évi költségvetése számára. Erről Kanász-Nagy Máté beszélt sajtótájékoztatóján.

Módosító javaslatokat nyújtottunk be a 2019-es költségvetéshez, mert az nem foglalkozik a Magyarországon élő közel félmillió egyszülős családdal, a beteg hozzátartozójukat otthon ápolókkal, és azzal a több ezer családdal, akiket kilakoltatás fenyeget.

Mi átlagosan 30 százalékkal emelnénk a családi pótlékot, az egyszülős családok esetében pedig 45 százalékot javaslunk. Az ápolási díjat a jelenlegi alig 30 ezer forintról a minimálbérrel megegyező összegűre növelnék és teljes jogú foglalkoztatási jogviszonynak ismernék el, mert csak így lehetne biztosítani az óriási áldozatot vállaló embereknek a nyugodtabb nyugdíjas éveit.

Kanász-Nagy Máté beszélt a kilakoltatásokról is, melyek azonnali leállítását követeljük. Bevezetnénk “az elsétálás jogát”, vagyis megszűnne az adóssága annak, aki hitellel terhelt lakását elveszíti. Emellett az LMP több tízmilliárd forintot biztosítana a szociális bérlakások építésére és felújítására.

 

MTI / LMP sajtó

2018-07-05T14:02:51+00:00 2018. 07. 05.|Család|