fbpx

A kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!

A kormány haladéktalanul oldja meg a Honvédkórház problémáit!

A Honvédelmi Minisztérium vezetése alkalmatlan ellátni feladatát. Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul számolja fel a Honvédkórházban kialakult áldatlan állapotokat, amelyek az ellenzéki párt társelnöke szerint nemcsak mintegy másfél millió ember ellátását veszélyeztetik, de az ország védelmi képességeit is rontják.

Demeter Márta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: felül kell vizsgálni a túlterhelt kórház ellátási kötelezettségét; le kell váltani az intézmény parancsnokát, és az egészségügy területén jártas vezetőt kell kinevezni, emellett növelni kell a működéshez és a bérekhez szükséges forrásokat; átláthatóvá kell tenni a működést, a kórházat pedig a háziorvosi rendszer és a szakrendelők megerősítésével tehermentesíteni kell.

A problémákat sorolva elmondta: az intézmény évente több milliárd forintnyi veszteséget halmoz fel, működését pedig az orvosok sorozatos felmondása veszélyezteti. Emiatt már bezárt a koraszülött osztály, és a sürgősségi részleg munkáját is nehezítik a kilépések, a hírek szerint a kórháznak nincs radiológusa.

Demeter Márta kifogásolta, hogy az Országgyűlés honvédelmi bizottsága kezdeményezése ellenére sem foglalkozik a problémával, a kórház parancsnoka nem adott választ a kérdéseire, és a szaktárca államtitkára sem lát gondokat.

2018-12-14T12:36:21+00:00 2018. 12. 14.|Egészségügy|