fbpx

A kormány a hibás az egészségügy helyezetéért!

Kanász-Nagy Máté keddi budapesti sajtótájékoztatóján az Állami Számvevőszék elnökének hétfői, a Magyar Időkben megjelent interjújára reagált.

A cikk szerint Domokos László több intézmény ellenőrzése után arra a megállapításra jutott, hogy pénzügyi szempontból botrányos, anarchiára jellemző állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein.
Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: az egészségügyben tapasztalható botrányokat a Fidesz-KDNP idézte elő, miután az elmúlt nyolc évben több száz milliárd forintot vont ki az ágazatból.
Az egészségügyi intézmények GDP-arányos finanszírozása történelmi mélypontra süllyedt, ezért ilyen környezetben nem lehet teljesíteni azokat a kritériumokat, amelyeket Domokos László számon kér a kórházak vezetőin – jelentette ki.
A magyar betegeknek négyszeresen kell fizetniük a gyógyulásukért, mert a társadalombiztosítás mellett magánrendelésekre, hálapénzekre és az olyan alapvető eszközökre is költeniük kell, mint a kórházi WC-papír vagy a pelenka.
Kanász-Nagy Máté felszólította a kormányt, hogy “ne használja az Állami Számvevőszéket arra, hogy politikai leszámolásokat (.) hajtson végre”, később pedig úgy fogalmazott: a Domokos László által keltett “műbalhénak” az lehet a célja, hogy bevezessék a kancellári rendszert a kórházakban.

 

MTI/lehetmas.hu

2018-08-07T18:39:13+00:00 2018. 08. 07.|Egészségügy|