fbpx

Az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel

Sürgősségi beavatkozást igényel az egészségügy

Álláspontunk szerint a valóság és a kormány propagandája között az egészségügy terén a legnagyobb a különbség, hogy csupán egyetlen dolgot értek el: fizetőssé tették az ellátást. Felszólítjuk a kormányt, hogy fogadja el javaslatainkat, mert az egészségügy sürgősségi beavatkozást igényel. 

Döbbenetes adat, hogy Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 ember hal bele a betegségbe. A kormány késlekedése, az egészségügyi háttérintézmények átszervezése emberéleteket is követel, hiszen bár rendelkezésre áll 6,5 milliárd forintnyi uniós támogatás arra, hogy elinduljon egy vastagbélrák-szűrő program, ez máig nem történt meg.

Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány a kiszivárgott és egyébiránt is nyilvánvaló információk alapján késlekedik a Honvédkórház sürgősségi ellátásának rendezésével, miközben az heteken belül összeomolhat. Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá azt is, hogy a kormány bukott egészségügyi és bérpolitikájának köszönhetően a hét végén az ajkai kórház valamennyi ápolója felmondott.

Meggyőződésünk, hogy a helyzet tarthatatlan: olyan egészségügyi rendszert kell létrehozni, amelyben emberek nem betegednek vagy halnak meg, pusztán azért, mert az állam által fenntartott egészségügyi intézményben próbálnak gyógyulni. Valóban ingyenes állami egészségügyet kell teremteni: 300 milliárdos azonnali forrásbevonással kell enyhíteni az egészségügy legfájóbb problémáit, kiemelten kezelve az ápolók és orvosok bérrendezését, illetve a kórházfelújítások ügyét. Az országban mindenhol azonos színvonalú állami egészségügyi ellátást kell biztosítani, és csökkenteni kell a betegek kiszolgáltatottságát. Alkotmányba foglalnánk a társadalombiztosítás intézményét, emellett létre kell hozni az egészségügyi ombudsman intézményét is.

2018-09-09T15:13:46+00:00 2018. 09. 09.|Egészségügy|