fbpx

Semmelweis-nap – A kormány oldja meg  a kórházi fertőzések problémáját!

Semmelweis-nap – A kormány oldja meg  a kórházi fertőzések problémáját!

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján az LMP fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy az elmúlt 8 évben megduplázódott a kórházi fertőzésekben elhunytak száma. A kézfertőtlenítés fontosságát Semmelweis már a XIX. század közepén felismerte. Ennek ellenére a higiéniás szabályok betartása a mai napig nem megoldott, a kórházakban, rendelőkben szerzett fertőzések száma évről évre nő. A kormány pedig semmit nem tesz.

Az LMP álláspontja szerint a helyzet tarthatatlan: olyan egészségügyi rendszert kell létrehozni, amelyben emberek nem betegednek vagy halnak meg, pusztán azért, mert az állam által fenntartott egészségügyi intézményben próbálnak gyógyulni. Valóban ingyenes állami egészségügyet kell teremteni: 300 milliárdos azonnali forrásbevonással enyhítenénk az egészségügy legfájóbb problémáit, kiemelten kezelve az ápolók és orvosok bérrendezést, illetve a kórházfelújítások ügyét. A költségvetés vitájában mi ezt az álláspontot képviseltük.

Az emberi erőforrások minisztere a holnapi napon bejelentésre készül a kórházi fertőzésekkel kapcsolatban. Javasoljuk, hogy ha valóban megoldásokat akar, akkor fogadják el az LMP költségvetési javaslatait az egészségügy akut rendbetételét illetően.

 

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke

2018-07-01T11:53:32+00:00 2018. 07. 01.|Egészségügy|