fbpx
Egyszer SE használatos műanyagok! 2018-09-01T11:38:39+00:00

Egyszer SE használatos műanyagok!

Az egyszer használatos műanyag termékek óriási veszélyt jelentenek a Föld, az élővilág és így az emberiség jövőjére is. Intő tény, hogy 10 millió műanyaghulladék kerül az óceánokba – ez annyi, mintha percenként egy teli kukásautónyi szemetet borítanának az óceánokba. Ha így folytatjuk, akkor 2050-re több lesz a műanyag az óceánokban, mint hal.

Tudtad?

  • a műanyag zacskók lebomlási ideje 400 év,
  • egy ember egy évben átlagosan 514 db-ot használ,
  • szívószálból annyit gyártanak évente, amennyiből két és félszer körbe lehetne tekerni a Földet.

Késő csinálni valamit?

Nem, viszont sürgősen cselekedni kell. A jövőnk szempontjából elsődleges, hogy felszámoljuk azokat a felesleges környezetszennyező műanyag termékeket, melyek 5-10 perc használat után puszta hulladékká válnak.

Mit tesz az LMP?

Az LMP olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek, ami 2020. január 1-től száműzné Magyarországról a műanyag bevásárló-reklám táska előállítását és forgalmazását, és elindítottuk az Egyszer se használatos műanyag kampányt.

Mit tehetsz te?

Csatlakozz az Egyszer se használatos műanyag kampányhoz: használj vászontáskát, kulacsot, hanyagold az érintett műanyagokat, és küldj levelet az országgyűlési képviselőknek, hogy támogassák ők is az LMP törvényjavaslatát a műanyagzacskók betiltásáról!

Ha egyetértesz célunkkal, ne tartsd magadban!

Kérd te is az országgyűlési képviselőket törvényjavaslatunk támogatására, küldd el a levelet egy kattintással!

Tisztelt képviselő!

Felelős politikusként minden bizonnyal tisztában van azzal a ténnyel, hogy az egyszer használatos műanyag termékek milyen veszélyt jelentenek a Föld, az élővilág és így az emberiség jövőjére is.

Az egyszer használatos műanyag termékek nem járulnak hozzá annyival az emberi élet minőségéhez, amiért megérné tönkretenni általuk az óceánokat. Nyugodt szívvel kimondható, hogy az egyszer használatos műanyagok nem létszükségletek, csupán olyan luxust képviselnek, melyek kiválthatóak a környezetet nem terhelő megoldásokkal. Rendkívül fontos cél kell, hogy legyen mindannyiunk számára, hogy felszámoljuk azokat a felesleges környezetszennyező ipari termékeket, melyek 5-10 perc használat után puszta hulladékká válnak.

Arra kérem, hogy gyermekeink és unokáink érdekében szavazza meg az LMP azon törvényjavaslatát (T/876), ami 2020. január 1-től száműzné Magyarországról a műanyag bevásárló-reklám táska előállítását és forgalmazását.

A szavazáskor kérem gondoljon arra, hogy ha nem teszünk semmit, akkor 2050-re a tengerekben, óceánokban nagyobb tömegben lesz jelen a műanyag szemét, mint a halak.
Üdvözlettel,