Az európai választás tétje az, hogy lesz-e valódi nemzeti érdekképviselet

Az európai választás tétje az, hogy lesz-e valódi nemzeti érdekképviselet

Az európai parlamenti (EP) választás tétje, hogy lesz-e valódi nemzeti érdekképviselete Magyarországnak az unióban, hogy a magyar emberek számára fontos ügyek odakerülnek-e az unió asztalára – mondta szerdai sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.

Demeter Márta, aki a párt EP-listájának második helyén szerepel, ilyen ügynek ítélte, hogy az emberek részesüljenek kedvezményekben az uniós és hazai forrásokból, ne a multinacionális nagyvállalatok.

Érdemi béremelés kell Magyarországon, ezért ismét kezdeményezni fogjuk a közszolgálati illetményalap jelentős növelését, miután egy törvénymódosítás tömeges felmondást váltott ki az állami intézményekben.

Az LMP érdemi támogatást adna a családoknak, különösen az egyszülős családoknak, amelyekben összesen mintegy félmillió gyermek él. Emellett jelentős összegeket biztosítanánk a lakhatási válság megszüntetésére.

Fel kell számolni az adóparadicsomokat, a multikat korlátok közé kell szorítani, és lehetőség szerint meg kell szüntetni az adóelkerülést.

A fosszilis energiahordozókról a megújulókra kell átállni, az LMP így növelné az energiabiztonságot egész Európában. Nulla százalék atom-, száz százalék megújuló energia. Minden háztartásnak 1 millió forintos támogatást adnánk energiakorszerűsítésre, ami 30 százalékkal csökkentené a rezsit.

Demeter Márta beszámolt arról is: kérdéssel fordult a Pénzügyminisztériumhoz azzal kapcsolatban, miről tárgyalt Varga Mihály pénzügyminiszter Moszkvában. A parlamenti államtitkár válaszleveléről az LMP politikusa azt mondta: Tállai András lényegében elismerte, hogy újra titokban mutyiznak valamit a paksi pénzügyi megállapodással kapcsolatban.

Burján Ferenc, az LMP óbudai önkormányzati képviselője a klímaváltozás és a környezetszennyezés elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozta, mondván, hogy az mindannyiunk életére hatással van akár a zöldség és a gyümölcs árában, akár a szélsőséges időjárásban. Kifogásolta, hogy a III. kerület huszonhárom éve vár a gázgyári talajszennyezés felszámolására.

2019-04-10T19:52:51+00:00 2019. 04. 10.|Európai Unió|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds