fbpx

Az LMP markáns zöld programmal indul az európai választáson

Az LMP markáns zöld programmal indul az európai választáson

Markáns zöld programot, a nemzeti érdek és az emberek képviseletét ígérte az LMP európai parlamenti listavezetője és két társelnöke vasárnap, a párt kampánynyitó budapesti kongresszusának második napján tartott sajtótájékoztatón.

Demeter Márta társelnök szerint új Európai Parlamentre és Európai Bizottságra van szükség. A magyar emberek szerinte három hónap múlva arról dönthetnek, lesz-e valós képviselete a nemzeti érdeknek az unióban, a térség és az ország érdeke legalább olyan hangsúlyt kap-e, mint az alapító államoké. Pártja a multik Európája helyett az emberek Európájáért dolgozik majd.

Az LMP markáns zöld programmal szólítja meg azt a több százezer magyar választót, aki zöldnek tartja magát – mondta Vágó Gábor listavezető, aki úgy fogalmazott: a klímaváltozás ránk rúgta az ajtót.

A klímaváltozás ott van az apadó Dunában, az emelkedő zöldség- és gyümölcsárakban, ott van a poloskainvázióban. Fel kell készíteni a társadalmat az emberek és főleg az óriásvállalatok kapzsiságának következményeire.

Fontos az is, hogy Magyarország ne legyen Európa kiszolgálója, se szeméttelepe. A dolgozóknak ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kell kapniuk, mint Németországban, és ugyanolyan környezetvédelmi szabályoknak kell védeniük az itt élőket.

Programjuk harmadik fókuszának nevezte az őshonos kisebbségek jogainak védelmét, például a Romániában élő székely magyarokét, akiket az autonómia segíthet a helyben maradásban.

Az LMP legalább két európai parlamenti helyre számít – válaszolta kérdésre Keresztes László Lóránt társelnök, aki ismertette a párt listájának további hat tagját is. A második helyre Demeter Márta társelnök került, őt követi Kendernay János elnökségi tag, volt diplomata, Kóbor József pécsi önkormányzati képviselő, biofizikus, Kanász-Nagy Máté, az országos elnökség titkára, szociálpolitikus, Turcsán Szabolcs elnökségi tag, tanár, ifjúságsegítő és Jakabfy Tamás közgazdász, önkormányzati képviselő.

2019-02-24T16:55:59+00:00 2019. 02. 24.|Európai Unió|