fbpx

A kormány alkotmányellenes módon hajtja végre a bürokráciacsökkentést

A kormány alkotmányellenes módon hajtja végre a bürokráciacsökkentést

A kormány alkotmányellenes módon hajtja végre bürokráciacsökkentő programjával járó elbocsátásokat. Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese elmondta, az alkotmányban védett emberi méltóságot sérti, hogy a kabinet hosszú hónapok óta bizonytalanságban tartja a közszférában dolgozókat, az elbocsátásokat pedig sok esetben nem személyesen, hanem az ügyfélkapun keresztül közli az érintettekkel. Ez elfogadhatatlan és megengedhetetlen.

Az LMP szerint az elbocsátások emellett a szintén alaptörvényben garantált egészséges környezethez való jogot is sértik, mivel a környezetügy területének létszámát 44 százalékkal csökkentették, míg a leépítések más területekre átlagosan 10 százalékban terjednek ki. Schmuck Erzsébet szerint a kormány ezzel tovább rombolja a környezet- és természetvédelem intézményrendszerét, amelyre pedig nagy szükség lenne például a magyarországi települések európai összehasonlításban is rendkívül rossz levegő tisztasága miatt.

Az LMP ezért felszólítja a kormány, hogy a létszámleépítéseket minden esetben valódi hatástanulmányok alapján végezze, az egészséges környezet érdekében pedig hozza létre a természet- és környezetvédelem céljait szolgáló jogi és intézményi kereteket.

MTI/LMP Sajtó

2018-11-11T21:28:39+00:00 2018. 11. 11.|Fenntarthatóság, Köztisztviselők|