fbpx

A kormány az egészségünk megvédése helyett ismét a német autóipar érdekeit választotta

A kormány az egészségünk megvédése helyett ismét a német autóipar érdekeit választotta

A kormánynak abba kellene hagynia a kettős játékot, azt, hogy miközben szavakban az ország megmentőjeként tetszeleg, valójában az autóipar markában ül és függővé teszi az országot attól.

Schmuck Erzsébet keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra várt választ a miniszterelnöktől, hogy Magyarország miért hagyta jóvá az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások újranyitását.

Míg az EU fő célja az Egyesült Államokkal kötendő szabadkereskedelmi egyezménnyel (TTIP) az, hogy az európai autók vámmentességet élvezzenek a tengerentúlon, addig az USA a mezőgazdasági termékeinek szeretne széles piacot nyerni.

Az is óriási veszélye hazánkra nézve, hogy az egyezmény így utat nyitna a génmódosított, valamint a különféle vegyszerrel és hormonnal kezelt élelmiszereknek, vagyis az unió búcsút mondhatna az élelmiszerbiztonságnak.

Az unió azzal a Donald Trump vezette Egyesült Államokkal kezdi újra a tárgyalásokat, amely nemet mondott a párizsi klímaegyezményre, az EP-ben olyan képviselőkre van szükség, akik kiállnak a szigorúbb klímacélokért.

Nem jó hír, hogy az Európai Bíróság szerint nem sérti a közösségi jogot az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) vitarendezési mechanizmusa. Lehet, hogy a befektetői bíróságok jogilag elfogadhatóak, de nem biztos, hogy erkölcsösek vagy igazságosak. Ezért az LMP arra szólít fel, hogy Magyarország ne ratifikálja a CETA-t.

Európa és a világ vagy zöld lesz, vagy nem lesz.

2019-04-30T13:09:25+00:00 2019. 04. 30.|Fenntarthatóság|