fbpx

A kormány 10 éve nem tesz semmit a légszennyezettség ellen

A kormány 10 éve nem tesz semmit a légszennyezettség ellen

Felszólítjuk a kormányt, hogy tegyen a légszennyezettség ellen és fogadja be az LMP javaslatait” – mondta el Kanász-Nagy Máté keddi sajtótájékoztatóján, folytatván azt a sorozatot, melynek keretében a Zöldpárt a kormány klímavédelmi programját értékeli.

Az LMP országos elnökségének titkára szóvá tette, hogy 10 év semmittevés után a kormány nem tett mást, minthogy meghirdette a bűnös semmittevés programját, mely nem zöld, de még zöldrefestésnek is kevés.

Évente Magyarországon több mint 15 ezer ember hal meg légszennyezettségből fakadó betegségek következtében. A légszennyezés egy átlag magyar ember életét 5 hónappal rövidíti meg. Az elmúlt 10 évben a kormány mégsem tett semmit, sőt ezzel szemben olyan multinacionális vállalatokat támogatott, melyek nagy kibocsátói az üvegházhatású gázoknak.

A kormány egy nemrég indult és biztató eredményekkel kecsegtető légyszennyezettség elleni programot is lesöpört az asztalról, melyet civil és szakmai szervezeteket bevonva dolgoztak ki. Ez a program olyan előremutató elemeket tartalmazott, mely már rövid távon is csökkentette volna a légszennyezettséget hazánkban. Többek között bérlakásépítés, energetikai korszerűsítés, korszerű szigetelési program is része lett volna ennek a cselekvési tervnek.

2020-03-04T15:11:54+00:00 2020. 03. 04.|Légszennyezetség|