fbpx

LMP: a kormány mutassa be a klímavállalásait!

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy még a szeptemberi, New York-i klímacsúcs előtt mutassa be vállalásait. Ha ezt nem teszi meg, az ellenzéki párt még az ENSZ csúcstalálkozója előtt rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ügyben – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet.

A politikus rámutatott: az elmúlt hónapokban szinte minden országban, így Magyarországon is érzékelhető volt a felmelegedés káros hatása, de a folyamatok már jelentős gazdasági kárt is okoznak. A mezőgazdasági termelés visszaesik, a szélsőséges időjárás emberek otthonait teszi tönkre – mutatott rá.

Schmuck Erzsébet a szükséges teendők közé sorolta az ökoszisztéma ellenállóképességének növelését, és nagyobb kibocsátáscsökkentés vállalását. Hozzátette: a kormány nem vétózhatja tovább az Európai Unió klímacéljainak megvalósítását sem, és ki kell dolgozni annak menetét, hogyan tehető az ország karbonsemlegessé.

Hozzátette: kiemelt figyelmet igényel a megújuló energiaforrások használatának terjesztése, valamint az épületszigetelés is.

(MTI)

2019-07-24T12:28:17+00:00 2019. 07. 24.|Fenntarthatóság, Klímaváltozás|