fbpx

Szállj ki magadért! Legalább ma.

Tisztábban lélegezhető levegő, kevesebb zaj, aktívabb mozgás, több találkozás és közösségibb élmény vár ránk azon a napon, amikor úgy döntünk, nem ülünk be az autóba. Mint például ma. Bárcsak minden nap ilyen lenne.

Nemzetközi példák sora bizonyítja – Amszterdamtól és Berlintől kezdve Párizson és Koppenhágán át Barcelonáig és Prágáig vagy akár Bécsig –, hogy modern, nagyvárosi élet autók nélkül is elképzelhető. Vagy legalábbis kevéssel. Nagyon kevéssel.

Az autó gyors, az autó praktikus, az autó napi használati eszköz. De az autó környezetszennyező, az autó nem fenntartható, az autó drága is. És az autó még nagyon kényelmessé is tesz. Egy élhető modern nagyváros autók nélkül fellélegzik, a benne élőkkel együtt.

Legyél bringás, használd a legzöldebb közlekedési eszközt. Nem bocsát ki káros anyagot, nem hangos, nem foglal helyet, a klímavédelem barátja, támogatja a rendszeres testmozgást, és a levegőt sem szennyezi. De autó helyett tömegközlekedhetsz is, vagy választhatsz a közösségi közlekedés egyre növekvő számú lehetőségei közül. Csak rajtad múlik!

Kevesebb autó, több levegő, több egészség és újra csicseregnek a madarak is. Szeptember 22-e az a nap, amikor az LMP – Magyarország Zöld Pártja is arra kér, hagyd otthon az autódat, és kapcsolj vissza eggyel természetesebb sebességbe. Még egy nappal később pedig te is arra fogsz gondolni, mint mi: bárcsak minden nap ilyen lenne.

 

LMP Sajtó

2020-09-22T09:16:04+00:00 2020. 09. 22.|Fenntarthatóság|