fbpx

Vágó Gábor: a Fidesz a fakivágások pártja lett

Vágó Gábor: a Fidesz a fakivágások pártja lett

Az LMP európai parlamenti listavezetője csütörtökön a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, zöldebb Debrecent és zöldebb Európát szeretnének elérni.

Jelenleg folyamatosan irtják a zöldfelületeket, egyre szorulnak vissza a városi zöld területek, aminek egyik eredménye a légszennyezettség.

Magyarországon évente 30 ezren vesztik életüket közvetlenül a légszennyezettség miatt. Ez Debrecenben is kiemelt probléma: az ország második legnagyobb légszennyezettségű városa – mondta.

Példaként a debreceni Csemete és Hajó utcákat említette, ahol szerinte egészséges fákat vágtak ki, ami, mint hozzátette, tűrhetetlen.

A Zöld Debrecen program alatt valójában fakivágások folynak, és tarthatatlan, hogy nemcsak gyérítés folyik, hanem egészséges fákat vágnak ki.

A politikus miután szóvá tette a debreceni Nagyerdő száradását, kitért a balatoni természetvédelmi területeken folyó fakivágásokra is, ami miatt feljelentést tesznek.

Az LMP azt szeretné elérni, hogy a légszennyezettség csökkenjen, ennek érdekében konfliktusokat kell vállalni a legnagyobb szennyezőkkel. A kormány az Európai bíróságon támadja azt az irányelvet, ami a légszennyezettség csökkentését érné el. A kormány a légszennyezők érdekében lép fel és inkább a profitot vállalja az emberek helyett.

Az LMP, ha az emberek érdeke kerül szembe a nagyvállalatok profitjával, mindig az emberek mellé áll. A nemzetközi zöldekkel kiváló a kapcsolatuk és úgy tűnik, a zöldek előretörésével a mérleg nyelvét jelenthetik az új Európai Parlamentben.

2019-03-29T12:02:17+00:00 2019. 03. 29.|Fenntarthatóság|