fbpx

A fiatalok világnapja alkalmából

A fiatalság a tettrekészséget, a tenni akarást, a jövőt jelenti, a magyar kormány pedig pont ezeket veszi el a fiataloktól. Elveszi a tanulás lehetőséget, az itthoni családalapítás örömét, és azzal, hogy nem foglalkozik a mindennapjainkban jelen lévő klímaválsággal: a jövőnket is elvennék. 

 

A tragikomikussá váló kormányzati programok helyett (Gyere Haza Fiatal, Vállalkozz Itthon Fiatal) valódi intézkedésekre van szükség a fiatalok drámai kivándorlásának megállításához: 21. századi közoktatásra, a felsőoktatási tandíj eltörlésére, a fiatalok egyre súlyosabb tüneteket produkáló lakhatási problémáinak megoldására, a családtámogatások igazságosabbá tételére.

De korunk legnagyobb, és a fiatalok jövője szempontjából legfontosabb kihívása a klímaválság. Felszólítjuk a kormányt, hogy fogadja el az LMP javaslatát: hirdessen klímavészhelyzetet, alkosson klímatörvényt és konkrét cselekvési tervet – kezdjen el tehát valóban foglalkozni az éghajlatváltozás problémájával. Azonnal cselekedni kell, mert a tét nem csak a mi jövőnk. Mi döntünk a gyerekeink és az unokáink jövőjéről is. Greta Thunberg üzenete legyen intő jel a fiatalok világnapja alkalmából: “Azt mondjátok, mindennél jobban szeretitek a gyermekeiteket, miközben a saját szemük előtt lopjátok el a jövőjüket”.

A jövő zöld lesz, vagy nem lesz!

Pitz Dániel
elnökségi tag

2019-08-12T14:01:02+00:00 2019. 08. 12.|Fiatalok|