fbpx

Az LMP támogatná a szakszervezetek sztrájkját a kormány által tervezett hatnapos munkahét ellen

Az LMP támogatná a szakszervezetek sztrájkját a kormány által tervezett hatnapos munkahét ellen

Az LMP a munkaidő-szervezéssel összefüggő törvénymódosítás azonnali visszavonását szorgalmazza, és azt követeli, hogy a kormány kezdjen tárgyalásokat a munkavállalókkal. Ha a szakszervezetek úgy döntenek, hogy sztrájkot indítanak, az LMP támogatni fogja azt, és törvénymódosításként a Ház elé viszi az érdekképviseletek követeléseit.

Csárdi Antal kijelentette: Kósa Lajos és más fideszes képviselők önálló indítványa bevezetné a hatnapos munkahetet. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt azt követően, hogy egyeztetett a Magyar Vegyipari, Energiaipar és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a BKV egyik szakszervezetének képviselőivel.

A résztvevők egységesen elfogadhatatlannak ítélték a javaslatot, amelyről – mivel egyéni képviselői indítványként nyújtották be – nem kellett egyeztetnie a kormánynak az érintettekkel.

Csárdi Antal hozzátette: a változtatás a munkavállalóknak egyáltalán nem érdeke, és csak azt eredményezi majd, hogy egyes szektorokat elhagynak a dolgozók. Kijelentette azt is, a fáradt dolgozó könnyen hibázik, ez pedig egyes területeken, például a közlekedésben akár emberek életét is követelheti. A túlórák ellenőrzését nehezíti, ha három évre kitolják az elszámolás lehetőségét.

2018-11-26T13:03:54+00:00 2018. 11. 26.|Gazdaság|