fbpx

Csárdi Antal: „A dolgozói szegénységre az adócsökkentés a helyes válasz!”

Csárdi Antal: „A dolgozói szegénységre az adócsökkentés a helyes válasz!”

Drasztikusan nőtt a dolgozói szegénység Magyarországon, uniós összehasonlításban itt romlott a mutató a legnagyobb mértékben – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese, aki progresszív adó- és járulékcsökkentést sürgetett. A társadalom felső 20 százalékának kedvező egykulcsos adórendszert el kell törölni. Az LMP olyan személyi jövedelemadózást sürget, amely az emberek 70 százalékának havi több tízezer forintos növekményt jelent.

Az Eurostat adatai azt mutatják, hogy az elmúlt hét évben duplájára nőtt a dolgozó, de szegénységben élő emberek száma hazánkban, amely már megközelíti a 450 ezret, vagyis a munkával rendelkezők 10 százalékát.

Munka alapú társadalom nem jöhet létre tisztességes bérek nélkül! A kormány kozmetikázott adatokat közöl, az átlagbér értékét kommunikálja, miközben a dolgozók csaknem háromnegyede az alatt keres, jövedelmüket pedig a magas infláció is erodálja. Még egy PhD végzettségű kutató jövedelme sem éri el a nettó 200 ezer forintot.

Igazságos, fenntartható adókulcsot szorgalmazott az átlagos jövedelemmel rendelkezők számára, valamint adómentes minimálbért. Mindez növelné a belső fogyasztást, élénkítené a gazdaságot.

2018-11-21T14:35:25+00:00 2018. 11. 21.|Gazdaság|