fbpx

Elég a cinizmusból: a kormány csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját!

Gulyás Gergely a mai kormányinfón kijelentette, hogy a kormány nem fogja az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni. Az LMP szerint az ÁFA csökkentés gyors és hatékony megoldást jelentene azok számára, akik a magas infláció, a munkahelyek elvesztése vagy éppen a nyugdíjemelések elmaradása miatt nem tudják megengedni maguknak, hogy zöldséget, gyümölcsöt vegyenek maguknak, vagy gyermekeiknek.

A kormány megint a jómódúaknak akar kedvezni, amikor inkább az új építésű lakások ÁFA-ját csökkenti, mint az alapvető élelmiszerekét miközben számtalan családnak már egy ebéd, vagy egy vacsora  beszerzése is gondot okoz, s nem lakást, hanem ennivalót szeretne venni.

Az LMP törvényjavaslata szerint az alapvető élelmiszerek áfatartalmát 5 százalékra kell csökkenteni, emiatt országos petíciós kampányt is indított a párt.

A gyümölcsök ára átlagosan 40 százalékkal emelkedett egy év alatt és a legtöbb élelmiszer ára az egekbe szökött.

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy vegye figyelembe a magyar emberek érdekeit, azonnal cselekedjen, és ne tartsa fenn azt a felháborító és igazságtalan helyzetet, amikor egy gyémántgyűrű, egy autó, vagy egy kilogramm krumpli forgalmi adója egyformán 27%.

Csárdi Antal,
az LMP frakcióvezető-helyettese

🔴 Az alapvető élelmiszerek drágulása komoly terhet ró a családokra – a kormánynak azonnal cselekednie kellene!

Közzétette: Csárdi Antal – 2020. október 8., csütörtök

 

2020-10-08T13:08:26+00:00 2020. 10. 08.|Gazdaság|