fbpx

A kormány hagyja abba a rongyrázást!

Az LMP írásbeli kérdéssel fordul Palkovics László miniszterhez a tervezett hajdúnánási motorverseny pályával kapcsolatban. A kormány bejelentette, hogy 65 milliárd forintból 2023-ra Hajdúnánáson motorverseny pályát épít, miközben tízezrek veszítették el az állásukat és jövedelmüket a koronavírus járvány miatt kibontakozó gazdasági válság miatt, miközben a szociális szférában dolgozók nem kapták meg az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést.

A motorverseny pálya építésének szándéka mindent elmond a Fidesz-kormány gazdaság-társadalom-és környezetpolitikájáról. Írásbeli kérdéssel fordulunk Palkovics miniszterhez, hogy megtudjuk: milyen gazdasági számítások alapozzák meg ezt a teljes mértékben elfogadhatatlan pénzszórást, hány munkahelyet teremt, hogyan fogják hasznosítani, amikor éppen nincs verseny. A pálya és a kiszolgáló létesítmények építése milyen természetrombolással jár? Mekkora turizmus-növekedést remélnek a motorversenyektől? Milyen gyakorisággal terveznek nemzetközi versenyeket a megépítendő pályán? Milyen kiegészítő beruházásokat terveznek? Ennek költségei benne vannak-e a 65 milliárd forintos költségvetésben? Készült-e környezeti hatástanulmány? Mekkora lesz a zajterhelés? Ki finanszírozza a beruházást?

Vegye már észre a kormány, hogy a felesleges nagyberuházásokkal, mint a Budapest- Belgrád vasútvonal, a hajdúnánási motorverseny pálya, vagy a paksi beruházás teljesen eladósítja a jövő nemzedéket, és a fenntarthatatlan, nem válságálló gazdaságot építi tovább!

A járvány megmutatta, hogy nem folytathatjuk ott, ahol a járvány előtt abbahagytuk! De ebből a kormány semmit sem ért! Válságálló gazdaságot kell felépíteni, zöld fordulatra van szükség!

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

2020-06-22T20:27:46+00:00 2020. 06. 22.|Gazdaság, Környezetvédelem|