fbpx

Jogsegély szolgáltatást indítottunk autizmussal élő családok számára

Jogsegély szolgálatot indítottunk autizmussal élő családok számára

Ma Magyarországon az állam magára hagyta az autista gyereket nevelő családokat. Az érintettek nem kapnak időben segítséget, esélyük a normális életre jelentősen lecsökken. Az autizmussal élő családok helyzetét a szívügyünknek tekintjük, ezért indítottuk útjára jogsegély szolgálatunkat a Helyi Ügyek weboldalán.

A vidéki városokban élőknek órákat kell utazniuk, hogy az autista gyerekeik óvodába és iskolába járhassanak. Több ezer ember él ma Magyarországon olyan autizmussal, amit bentlakásos otthonban kéne kezelni, ehhez képest pár száz embernek jut hely és akár több hónapos várólisták vannak.

A Helyi Ügyek weboldalán elérhető jogsegély szolgálatunk elsősorban tanácsadásra épül, igyekszünk praktikus, használható és gyors válaszokat adni a felmerült kérdésekre. Amennyiben jogi képviseletre van szükség, akkor ajánlásokat teszünk. Az űrlap anonim formában is kitölthető, hogy mindenki elmondhassa panaszát.

Tovább a jogsegélyhez >>

Több magyar megyében nincs megfelelő intézmény, ahol az autista gyermekeket megfelelően fejleszteni tudják. A legtöbb óvoda, iskola csak papíron tud fogadni ilyen gyermekeket. A szülők nem kapnak semmilyen segítséget. A várólisták hosszúak, az ápolási díj pedig nagyon alacsony, ráadásul nem jelenik meg benne az sem, ha valaki nem egy, hanem több gyermeket lát el. Rengeteg a probléma, a kormány nem tesz semmit, pedig állítólag a családok éve van.

Ungár Péter már többször is felhívta a kormányzó pártok figyelmét a tarthatatlanná vált helyzetre a Parlamentben. Mivel az államtitkári válaszok nem voltak többek szóvirágoknál, úgy döntöttünk a saját kezünkbe vesszük az ügyet és segítünk, ahogy tudunk.

Ungár Péter felszólalásai az államtitkári válaszokkal itt nézhetők meg:

 

2018-07-04T11:47:22+00:00 2018. 07. 04.|Helyi Ügyek|