fbpx

Félévértékelő: van értelme a határozott ellenzéki munkának

Félévértékelő: van értelme a határozott ellenzéki munkának

Az LMP frakcióvezetője szerint van értelme a határozott parlamenti ellenzéki munkának, a társadalmi nyomástól pedig megretten a kormány. Keresztes László Lóránt kedden az Országgyűlés elmúlt féléves munkáját értékelte sajtótájékoztatóján.

A gyengeség és az elbizonytalanodás mutatkozott meg a kormányzat részéről a színházak, a kultúra ellen indított kormányzati támadás során, hiszen a jelentős tiltakozás hatására gyengítettek saját korábbi elképzeléseiken.

Tanulságos az ellenzéki szereplők számára az is, hogy alaposan belenyúltak a képviselői jogosítványokba. Mi sem gondoltuk, hogy obszcén táblákat fel lehetne mutatni, a drasztikus házszabály-módosítás azonban példája annak, hogy a kormányoldal rossz következtetést vont le az önkormányzati választáson elszenvedett, általa súlyosnak ítélt vereségéből. Az önkormányzati hatáskörök csökkentése pusztán erőpolitika, ennek az a célja, hogy korlátozzák azok munkáját, akik még felhívhatnák a figyelmet a kormányzat működésére.

A kormány bármikor képes olyan intézkedést hozni, ami súlyosan sérti a nemzeti érdeket. Ilyen a kurdok elleni agresszió támogatása, amely népirtás, de a paksi bővítést is ellen megy a magyar emberek érdekeivel, és az is, hogy az ország ezermilliárd forintot fordít a Budapest-Belgrád vasútvonalra, amely hiányozni fog a vidéki infrastruktúra fejlesztésének forrásaiból.

A médiatanácsba csak fideszes tagokat delegáltak, a Magyar Tudományos Akadémia pedig elveszítette kutatóintézeti hálózatát.

2019-12-17T16:47:31+00:00 2019. 12. 17.|Keresztes L. Lóránt|