Keresztes László Lóránt

Pécs önkormányzati képviselője, az EU Régiók Bizottsága tagja

1975-ben születtem, Pécsett élek a családommal, két kisgyermekünk van. Gazdasági földrajzból doktoráltam és okleveles közgazdász vagyok. Doktoranduszként a területfejlesztés, munkaerőpiac, közlekedésfejlesztés kérdéseivel foglalkoztam. Tagja vagyok több tudományos egyesületnek és az MTA köztestületének.

2009 tavasza óta segítem munkámmal a pártot. 2010-ben vettem át a Baranya megyei szervezet vezetését, és három évig voltam az LMP vezető testületének tagja, beleértve azt a kritikus időszakot is, amikor 1%-ról kellett újraépítenünk a pártot.

Hiszem, hogy Magyarországnak valódi rendszerváltásra van szüksége. Meg kell állítanunk a fiatalok elvándorlását, a családok szétszakadását és a vidék teljes lemaradását. A kiegyenlített területi fejlődésért kell dolgoznunk, azért, hogy a nagyvárosi, városi térségek mellett a periférikus, vidéki térségekben, falvakban élők is biztonsággal megtervezhessék a jövőjüket lakóhelyükön.

2010 óta vagyok önkormányzati képviselő Pécsett. Számtalanszor vittem helyi ügyeket az országos sajtóba, és több konkrét eredményt sikerült elérnem. A munkám elismeréseként a Magyar Narancs 2016 végén az ország 8 legjobb vidéki képviselője közé sorolt. Ezt az elkötelezettséget várhatjátok tőlem parlamenti képviselőként is. Országos szakpolitikusként közlekedésfejlesztéssel, vízügyi politikával foglalkoztam. Legfontosabb eredményem: a drávai (horvát) vízerőmű-építési tervek ellen meghozott megyei önkormányzati döntések.

Elérhetőségek:

Facebook oldalhttps://www.facebook.com/Keresztes.Laszlo.Lorant/
E-mailkeresztes.ll@gmail.com
Honlaphttps://lehetmas.hu/baranya-megye/