fbpx

Az LMP ellenzéki zöld minimumprogramot dolgoz ki

Az LMP ellenzéki zöld minimumprogramot dolgoz ki

Az LMP elengedhetetlennek tartja, hogy az ellenzéki pártok minimumprogramjának sarkalatos eleme legyen egy zöldprogram, így megkezdte annak kidolgozását – mondta szerdai sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt társelnöke. A kormánynak nem klíma-, hanem korrupciós stratégiája van.

Kendernay János kijelentette: nem hisz abban, hogy a kormány érti, mit kellene tenni a klíma védelmében, ezért a cselekvési terv kidolgozása az ellenzékre marad, hogy a kabinet 2022-es leváltásakor azonnal elindíthassák.

A terv része egy átfogó épületkorszerűsítési és energiahatékonysági program, a zöldenergia ambiciózus fejlesztése, egy stratégia az atomenergia kivezetésére.

A közösségi közlekedés korszerűsítésére is programot alkotunk. A többi között olyan intenzív vasútfejlesztést tart szükségesnek az LMP, amely valós alternatívát kínál az európai légi közlekedés mellett. A minimumprogram része lesz még a zöldfelületek megóvása, moratórium a zöldmezős beruházásokra és őshonos fákból álló erdők telepítése.

A kormány elmúlt tízéves környezetpolitikája a természet pusztításával volt egyenlő, és a miniszterelnök által bejelentett program is több sebből vérzik: egy része uniós kötelezettség, már része elmaradt régebbi fideszes vállalás felmelegítése, harmadik része pedig inkább problémákat okoz, minthogy útmutatást adna.

Nem klímabajnok az az ország, amely néhány hónapja megvétózta az uniós klímatervet, ahol nő az üvegházhatású gázok kibocsátása és csökken a megújuló energia aránya, ahol megadóztatják a szél- és naperőműveket, ahol a külügyminiszter kijelenti, hogy a német ipar érdeke fontosabb a fenntarthatóságnál.

2020-02-19T19:00:35+00:00 2020. 02. 19.|Klímaváltozás|