fbpx

Az LMP rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez klímaügyben

Az LMP rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez klímaügyben

Az LMP kezdeményezi az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól – jelentette be Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ENSZ főtitkára szeptember 23-ára rendkívüli klímaközgyűlést hívott össze, a klímakatasztrófát pedig a világ egyik legnagyobb fenyegetésének nevezte, amely érdemi cselekvés nélkül visszafordíthatatlan negatív folyamatokat eredményezhet.

Magyarország a klímaváltozásnak érzékenyen kitett ország, a szélsőséges időjárási hatások pedig már most is naponta érzékelhetők.

Az LMP arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy még az ENSZ-közgyűlés előttre kezdeményezzenek egy rendkívüli parlamenti ülést, amelyen a kabinetnek be kell számolnia, milyen vállalásokkal készül a nemzetközi szervezet találkozójára.

Elvárjuk a kormánytól, hogy a korábban megfogalmazottnál sokkal szigorúbb vállalásokat tegyen. Az áramtermelésben a megújuló energiaforrások arányát például 2030-ig a most tervezett 20 százalékról 50 százalékra kell emelni, emellett az LMP a mátrai szénerőmű bezárását is elvárja 2026-ig.

2019-08-27T14:16:47+00:00 2019. 08. 27.|Klímaváltozás|