fbpx

Az LMP szerint döbbenetes, hogy Áder János üzleti lehetőségnek tekinti a klímaváltozást

Áder János köztársasági elnök tegnap a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett konferencián arról beszélt, hogy a vállalkozások kihívásnak, üzleti lehetőségnek tekinthetik a klímaváltozást – számolt be róla az MTI. Az LMP megdöbbent a köztársasági elnök kijelentésén, hiszen a klímaválság nem egy profitábilis üzleti lehetőség, hanem korunk, az emberiség jelenlegi legnagyobb kihívása.
 
A zöld párt szerint a klímaváltozás már a mindennapi életünket nehezíti meg: nap, mint nap tapasztaljuk a szélsőségessé váló időjárás okozta aszály- és viharkárokat, az emberi életeket is követelő hőhullámokat, az erdeinket és vizeinket fenyegető veszélyeket, a klímaváltozással érkező invazív fajok által okozott mezőgazdasági károkat. Magyarország köztársasági elnökeként Áder János szavainak súlya és szimbolikus jelentősége van: az államfőnek nem üzleti lehetőségekről kell beszélnie, hanem arról, hogy milyen konkrét lépések és cselekvések szükségesek ahhoz, hogy a klímaválságot megfékezzük.
Éppen ezért az LMP azt várja a köztársasági elnöktől, hogy ne csak szavakban óvja a környezetet, de cselekedeteiben is támogassa például a párt klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatát, amivel megnyílik a lehetőség a klímaváltozás káros hatásainak azonnali orvosolására.
Kiemelt kép: MTI Fotó, Kovács Attila
2019-11-14T11:42:29+00:00 2019. 11. 14.|Klímaváltozás|