fbpx

Egyre többe kerül a bűnös semmittevés a klímaváltozás ügyében

Egyre többe kerül a bűnös semmittevés a klímaváltozás ügyében

Az LMP társelnöke bűnnek tartja a kormány semmittevését a klímaváltozás ügyében. Schmuck Erzsébet csütörtöki sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: nemcsak a klímasemlegesség elérésének van ára, de annak is, ha az ország semmit sem tesz.

A felmelegedés már jelenleg is költséget jelent az embereknek, például az élelmiszerek árának emelkedése miatt. Ugyancsak ára van a szélsőséges időjárásnak vagy az aszálynak.

Közben a kormány azzal riogat, hogy a klímasemlegesség elérése évente 170 ezer forintjába kerül minden egyes állampolgárnak, ezért a kabinet a markát tartja az Európai Unió felé. Az LMP szerint azonban a cselekvésre akkor is fel kell készülni, ha az unió azt nem támogatja, ezért elvárják, a kormány mutasson be egy forgatókönyvet arra az esetre, ha nem érkezik forrás az uniótól.

A kabinet csak a kommunikációs versenyt akarja megnyerni az ügyben, valódi cselekvés nem látszik, sőt, betiltja a szélenergiát és Paks 2-t akarja lenyomni a torkunkon.

A multik, a szénipar vagy az orosz érdekek kiszolgálása helyett a saját természeti környezetünk védelmét kell a cselekvés középpontjába helyezni, ez azonban a kormány zöldre festésével nem fog menni. A jövő évi büdzsében forrásokat kell elkülöníteni a környezetvédelemre és az önkormányzati klímacélok eléréséhez, és önálló klímatárca felállítása is szükséges.

2020-01-30T15:31:56+00:00 2020. 01. 30.|Klímaváltozás|