fbpx

A fővárosi közgyűlés megszavazta az LMP klímavészhelyzetről szóló javaslatát

A fővárosi közgyűlés megszavazta az LMP klímavészhelyzetről szóló javaslatát

Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztésére a fővárosi közgyűlés nagy többséggel megszavazta és kihirdette a klímavészhelyzetet. Ezt a javaslatot az LMP már az előző ciklusban beterjesztette, de az akkori fideszes többség leszavazta – mondta el Kanász-Nagy Máté, Újpest alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Ez a terv nem csak egy szimbolikus lépés, hanem konkrét cselekvési program is tartozik hozzá. Többek között arról van szó, hogy energetikai korszerűsítésekre van szükség, tartalmazza a zöldfelületek növelését, és tartalmazza például azt, hogy a rendkívüli időjárási helyzetekre, például a nyári forróságra, hőhullámokra fel kell készülni.

A javaslat eredetileg az LMP nevéhez kötődik, és a párt örömét fejezi ki, hogy kihirdették végre. Nem szabad itt megállni, most van szükség bátorságra, hogy konkrét lépések történjenek a fővárosban. Ezért nagyon fontos, hogy az LMP képviselői ott vannak a fővárosi kerület testületeiben, bizottsági szinten a fővárosi közgyűlésben is képviselettel rendelkezik, mert így biztos lehet mindenki abban, hogy ezen LMP-s politikusok addig fogják az asztalt ütni, amíg a klímavédelmi terv meg nem valósul.

A sajtótájékoztató felvétele:

2019-11-06T15:43:19+00:00 2019. 11. 06.|Klímaváltozás|