fbpx

A KDNP frakcióvezetőjét nem hatották meg Ferenc pápa szavai

A KDNP frakcióvezetőjét nem hatották meg Ferenc pápa szavai

Harrach Péter válaszolt a Fenntartható fejlődés bizottsága LMP-s elnökének nyílt levelére, mely a klímaváltozás elleni harc fontosságára hívta fel a figyelmet Ferenc pápa szavain keresztül. Szavaiból kiderül: a KDNP büszkén támogatja a kormány semmittevését.

Miközben a klímaváltozás hatásai soha nem látott mértékben sújtják a Földet, így a Kárpát-medencét is, addig a KDNP frakcióvezetője szemmel láthatólag nem hajlandó tudomásul venni a helyzet súlyosságát. Pedig a katolikus egyház feje, Ferenc pápa is ökológiai katasztrófának nevezte a klímaváltozást, mely világméretű gazdasági és társadalmi válságot idézett elő. A pápa szerint lépésváltásra van szükség, a környezeti források bölcs és etikus használatára szólított fel. Nincs idő a halogatásnak, itt és most kell cselekedni.

Ehhez képest Harrach Péter igyekszik elmismásolni a kérdést, Schmuck Erzsébetnek arra a kérdésére sem volt hajlandó válaszolni, hogy a KDNP-s képviselők támogatnák-e a klímavészhelyzet kihirdetését, mellyel megnyílnának azok a konkrét cselekvési lehetőségek, melyekre a szentatya is felhívta a figyelmet, és amik azonnal csökkentenék a klímaváltozás káros hatásait.

Miközben Németországtól kezdve, Írországon át egyre több ország ismeri fel, hogy azonnali cselekvésre van szükség, addig a magyar kormánypártok tagjai mindannyiunk kárára bort isznak és vizet prédikálnak.

Schmuck Erzsébet nyílt levele ide kattintva érhető el.

 

2019-06-27T14:08:06+00:00 2019. 06. 27.|Klímaváltozás|