fbpx

Klímabűnözői csúcs: Trump és Orbán találkoznak ma Washingtonban

Klímabűnözői csúcs: Trump és Orbán találkoznak ma Washingtonban

Orbán Viktor találkozik Donald Trumppal, a világ legnagyobb klímabűnözőjével. Az USA elnöke volt az, aki felrúgta a párizsi klímaegyezményt, ami lehetséges megoldást nyújtana, hogy megmeneküljünk a klímakatasztrófától.

Több száz bizonyíték van a Trump adminisztráció klímabűnözésére, legutóbb például Mike Pompeo nyilatkozta azt, hogy jó üzletet lát az Északi-sark elolvadásában. Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője hétfőn az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége előtt tiltakozott az amerikai külügyminiszter nyilatkozata ellen.

Vágó Gábor szerint a klímakatasztrófa nem üzleti lehetőség, hanem óriási fenyegetés, hiszen tíz évünk van hátra, hogy érdemben cselekedjünk.

Ameddig a globális nagyvállalatok markában lévő vezetők, mint Donald Trump és Orbán Viktor semennyire nem veszik ezt komolyan, addig nehezen tud érdemi előrelépés történni. Pedig a klímaváltozás nem válogat: legyen szó republikánusról, demokratáról, gazdagról, szegényről, jobboldaliról, baloldaliról – nem számít.

Ezért van szükség olyan vezetőkre és politikusokra, akik komolyan veszik és érdemben cselekszenek korunk legnagyobb kihívásával kapcsolatban: az LMP éppen ezért egyetért azokkal az amerikai politikai törekvésekkel, amelyek a Green New Deal gazdasági és társadalmi programjának beindítását szorgalmazzák, és ezt fogjuk képviselni az Európai Parlamentben is.

2019-05-13T10:49:34+00:00 2019. 05. 13.|Klímaváltozás|