fbpx

Klímatörvényre van szükség!

Klímatörvényre van szükség!

Schmuck Erzsébet hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: pártja mindaddig benyújtja a klímavészhelyzet megállapítását tartalmazó előterjesztésüket, amíg a kormány nem látja be, hogy szükség van a cselekvésre. Magyarország különösen veszélyeztetett, itt ugyanis az elmúlt csaknem négy évtizedben 1,6 Celsius fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet.

Az LMP továbbra is fontosnak tartja a klímatörvény elkészítését. A világon egyre több vezető ismeri fel, hogy klímaveszély van. Nem véletlen, hogy Németország nekifogott a klímatörvénye elkészítésének, nem véletlen, hogy a brit és az ír parlamentek már klímavészhelyzetet hirdettek ki, és az sem véletlen, hogy a finn kormány már 2035-re karbonsemleges gazdaságot tervez. Legutóbb pedig Ferenc pápa szólította fel az emberiséget a klímaváltozás megállítására.

Az LMP szorgalmazza, hogy sem uniós, sem hazai forrást ne lehessen olyan programokra fordítani, amelyek nem szolgálják az éghajlatváltozás megfékezését. Előterjesztésünk azt is tartalmazza, hogy az országnak 2050-re karbonsemlegesnek kell lennie, azaz úgy kell működnie, hogy nem bocsát ki szén-dioxidot.

2019-06-17T14:11:16+00:00 2019. 06. 17.|Klímaváltozás|