fbpx

Az évszázad legnagyobb kihívása a klímaválság

Az évszázad legnagyobb kihívása a klímaválság

A 21. század legnagyobb krízise lesz a klímaválság, ami ellen azonnal lépni kell – mondta az LMP országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, kifogásolva, hogy a kormányzat szerinte nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Ungár Péter szerint a kormányoldal a klímakrízis tagadásával a laposföldhívőkkel együtt egy tudományos tényt tagad. A klímaváltozás alapvetően fogja megváltoztatni az emberek életét, a gyermekeink jövőjét – szögezte le a környezetvédelmi világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Az Orbán-kormány tizedik éve kormányoz úgy, hogy nincs környezetvédelmi minisztérium, az elmúlt években pedig az egész intézményrendszert leépítették. Ha pedig az ország környezeti értékei és a multinacionális vállalatok érdeke között kell választania, mindig az utóbbit választja.

Szijjártó Péter deklarálta, hogy az autóipar érdekében minden uniós klímaszabályt meg fog vétózni. A magyar kormány több éve nem tilt be olyan rákkeltő anyagokat, mint a gyomirtóként használt glifozát.

2019-06-05T19:32:28+00:00 2019. 06. 05.|Klímaváltozás|