fbpx

A klímaváltozás a legnagyobb fenyegetés a Földre

A klímaváltozás a legnagyobb fenyegetés a Földre

A klímaváltozás a legnagyobb fenyegetés a Földre, az európai parlamenti (EP-) választás pedig sorsdöntő, mert azt kell eldönteni, hogy tovább akarunk-e élni a bolygón – mondta a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorsávjában, pártja programját ismertetve a május 26-i EP-választásra.

Vágó Gábor azt mondta, a száz legnagyobb szennyező vállalat az üvegházhatású gázok kibocsátásának kétharmadáért felelős. Ezeket a vállalatokat a párt listavezetője klímabűnözőknek nevezte, tettüket pedig emberiség elleni bűntettnek.

A zöldek képesek megállítani a klímabűnözőket és a klímaváltozást, mert – köszönhetően az egységes álláspontnak – ők alkotják a legerősebb és legegységesebb frakciót az Európai Parlamentben.

Fontos a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetbarát életmód, de ezek az egyéni szinten tett lépések már nem elegek. Ahhoz, hogy ne legyen vége az emberiségnek, közösségi cselekvésre van szükség. A valódi cselekvést csak a zöldekre leadott szavazat jelent.

Magyarország legnagyobb klímabűnözője Mészáros Lőrinc, bűnösségét bizonyítja, hogy a Mátrai Erőmű közelében sok a rákos megbetegedés. Az unió által képviselt agrárpolitika, a nagytáblás gabonatermelés és a talajmunkálási módszertan is elősegíti a klímaváltozást.

Ha Európa nem tud érdemben változtatni azon, hogy fenntartható módon termeljen a gazdaság, akkor az egész bolygón visszafordíthatatlan természeti folyamatok indulnak majd be, amely miatt a természeti létfeltételek is megváltoznak.

Az LMP EP-listavezetője a műsorban papírlapokat maga elé tartva nyomatékosította mondandóját. A lapokon olyan klímaváltozással kapcsolatos szövegek szerepeltek, mint hogy tovább nőtt a légköri szén-dioxid-koncentráció, soha olyan meleg nyár nem volt még, mint tavaly, és a klímaváltozás lassan Alaszkát is felolvasztja.

2019-05-16T13:16:04+00:00 2019. 05. 16.|Klímaváltozás|