fbpx

A klímaváltozás lesz a Fidesz Bős-Nagymarosa

A klímaváltozás lesz a Fidesz Bős-Nagymarosa

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy mihamarabb hirdessen klímavészhelyzetet, indítson társadalmi párbeszédet, kezdjen hozzá a klímatörvény elkészítéséhez, hozzon létre klímaügyi és fenntarthatósági minisztériumot és ne vétózza tovább az Európai Unió szigorúbb célkitűzéseit – mondta a Schmuck Erzsébet szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Még nem tartunk ott, hogy a kormányfő valóban cselekedni akarjon a kérdésben, csupán a kommunikációs csatát szeretné megnyerni. Orbán Viktor a Fidesz elnökeként pártja kongresszusán csupán azért tért ki klímavédelmi kérdésekre, mert felismerte, hogy az emberek többsége azonnali tetteket vár, és érzi az egyre növekvő nemzetközi nyomást is.

A kormányfő nem mondhatja azt, hogy az ország felkészült a következő évtizedek kihívásaira, miközben a kormányoldal nem fogadta be az LMP határozati javaslatát a klímavészhelyzet kihirdetéséről, és kétszer vétózta meg a szigorúbb uniós célkitűzéseket.

A kormány folyamatosan klímaellenes politikát folytat és energiaügyekben is csak trükközik. A semmit könnyű megtízszerezni – jegyezte meg azzal kapcsolatban, hogy 2030-ra tízszeresére nőhet a naperőművi kapacitás.

A kabinet mindeközben szénbányák nyitását tervezi – tette hozzá.

2019-10-02T10:30:28+00:00 2019. 10. 02.|Klímaváltozás|