fbpx

Klímavészhelyzetről szóló bizottsági ülésre várják Orbán Viktort és Karácsony Gergelyt

Klímavészhelyzetről szóló bizottsági ülésre várják Orbán Viktort és Karácsony Gergelyt

Schmuck Erzsébet, az országgyűlés Fenntartható fejlődés fizottságának elnöke meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Karácsony Gergely főpolgármestert a bizottság soron következő, klímavészhelyzetről szóló ülésére.

A klímavészhelyzet kihirdetése politikai akaratot fejez ki, hogy tudatában vagyunk az éghajlatváltozás felgyorsulásának és annak negatív következményeinek. Kifejezi azt, hogy a szép szavak helyett tettek következnek.

Az LMP idén májusban nyújtotta be az Országgyűlésnek a klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatát, ami konkrét feladatokat is kijelölt. A kormánytöbbség még a tárgysorozatba vételt sem engedélyezte. Ezt követően az LMP kezdeményezésre ellenzéki összefogásban közös javaslatként nyújtották be, amit szintén megakadályozott a kormánytöbbség. A Párbeszéd ugyancsak benyújtott egy hasonló tartalmú javaslatot.

Jövő kedden a Fenntartható fejlődési bizottság ülésén ezen javaslatok napirendre kerülnek. Tekintettel az ügy fontosságára Schmuck Erzsébet, mint a Ffb elnöke meghívja Orbán Viktort az ülésre. Az ülésre ugyancsak meghívja Karácsony Gergely főpolgármestert, aki tett azért, hogy a fővárosi közgyűlés elsőként kihirdesse Magyarországon a klímavészhelyzetet.

Ez jó alkalom arra, hogy a miniszterelnök ne csak felületesen, hanem mélyebben megismerkedjen a mai korunk egyik legnagyobb kihívásaival és tudjunk beszélni az ezzel kapcsolatos kiemelt feladatokról.

2019-11-19T16:15:29+00:00 2019. 11. 19.|Klímaváltozás|